Κινηματογραφική Λέσχη: «Ταβέρνα της Τζαμάϊκα», 10/8/2017

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Μορίν Ο’Χάρα, Τσαρλς Λότον, Ρόμπερτ Νιούτον.

Κλασική 1939 | Α/Μ | Διάρκεια: 108′

Στις ακτές της Κορνουάλης του 1800 μια ομάδα πειρατών που εδρεύει στο «Jamaica Inn» προκαλεί ναυάγια για να ληστεύει το πολύτιμο φορτίο των πλοίων. Όταν η ανιψιά της γυναίκας του ιδιοκτήτη φτάνει στο πανδοχείο για να μείνει με τη θεία της, η εγκληματική δράση των κακοποιών αρχίζει να ξεσκεπάζεται, ενώ ο ιδιόρρυθμος άρχοντας της περιοχής δεν αργεί να γοητευτεί από την όμορφη νεαρή.

Η τελευταία ταινία της βρετανικής περιόδου του Χίτσκοκ. Νυκτερινές λήψεις, αγγλική εξοχή με ανεμοδαρμένες ακτές και άγρια τοπία, πανδοχεία στην μέση του τίποτα, εγκληματικά στοιχεία, καθώς και αριστοκράτες με χαρακτηριστική βρετανική προφορά, συνθέτουν την όμορφη ατμόσφαιρα του έργου της αρχής του 19ου αιώνα. Η πλοκή κρατά τον θεατή σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια με τις διαρκείς εξελίξεις και τις ανατροπές του έργου.

Αξιοπρόσεκτες οι ερμηνείες του Τσαρλς Λότον (σερ Χάμφρεϊ Πενγκάλαν) και της ωραιότατης Μωρήν Ο’ Χάρα. Αυτό που κάνει την «Ταβέρνα της Τζαμάϊκα» τόσο ενδιαφέρουσα ταινία είναι το εντυπωσιακό της cast. O Τσαρλς Λότον πετυχαίνει μια πομπώδη ερμηνεία ως σερ Χάμφρεϊ και παρόλο που η Ο’ Χάρα ήταν μόλις 18 όταν γυρίστηκε η ταινία, η ερμηνεία της είναι ερμηνεία έμπειρης ηθοποιού.


Πότε;
10/08/2017
21:15

Πού;
Σινέ Αυλή – Δημοτικό Θέατρο