«ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ για 2», 30/7/2017

Μιά εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Όμιλου Γαυρίου


Διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare

από την Ομάδα Θεάτρου ΑΛΦΑ «ΙΔΕΑ»

Μια θεατρική παράσταση με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ.

Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (Βραβείο Χόρν 2017) και η Αθηνά Μουστάκα, ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης (Βραβείο Χόρν 2006), παίζοντας πιάνο, κιθάρα,κρουστά αλλά και & παρεμβαίνοντας σε κρίσιμες στιγμές του έργου.

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro ClásicodeAlmagroτης Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο Φεστιβάλ Folia  ‘16, στην Πορτογαλία,στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας και φέτος στο Teatro Circo στη Braga (Πορτογαλία).

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 21.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Διονύσης Καψάλης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μιμπής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κώστας Γάκης

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ   Έλλη Λιδωρικιώτη

Σε συνεννόηση με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ.Νικολάου πατέρα Καλίνικο, όσοι από τους προσερχόμενους θέλουν, μπορούν να προσφέρουν για τους άπορους τρόφιμα μακράς διάρκειας και να τα παραδίδουν σε άτομο που θα έχει οριστεί από την εκκλησία.

Συνδιοργάνωση την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Πότε;
30/07/2017
21:00

Πού;
Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου