Έκθεση γλυπτικής και κοσμήματος «Η δική μου Άνδρος», 8/7-31/8/2017

Έκθεση Γλυπτικής και Κοσμήματος «Η δική μου Άνδρος»

8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2017

Το ξενοδοχείο Anemomiloi Andros Apartments οργανώνει έκθεση με γλυπτά και κοσμήματα εμπνευσμένα από την Άνδρο της Ιωάννας Στυλιανού – Κορομηλά.

Η Άνδρος αποτελεί πλέον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό προορισμό συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσουν τα πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα στο νησί. Σε αυτά τα πλαίσια και προκειμένου να ενισχυθεί η παραπάνω καλλιτεχνική δραστηριότητα οργανώνεται έκθεση γλυπτικής και κοσμήματος στις 8 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου της καλλιτέχνιδος Ιωάννας Κορομηλά- Στυλιανού στην Χώρα της Άνδρου, στο ξενοδοχείο Anemomiloi Andros.

Εγκαίνια 8 Ιουλίου 2017 ώρα 20:00.


Η Ιωάννα Κορομηλά κατάγεται από την Άνδρο, γενέτειρα της μητέρας της Ειρήνης, έχει περάσει τα παιδικά της χρόνια στο νησί και τα έργα της είναι επηρεασμένα από την Ανδριώτικη θάλασσα και φύση καθώς και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Στο ξεκίνημα δεν φανταζόταν ότι το πάθος και η αγάπη της για την αρχαία ελληνική μυθολογία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναπτυχθούν σε ένα δικό της στούντιο που τρέχει τώρα από το 2000. Αρχικά, ως απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ & Αρχαιομέτρις, εργάστηκε για διεθνείς εταιρείες, όπου κατείχε ηγετική θέση και ταξίδευε στην Ευρώπη και την Ασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είχε ήδη παρακολουθήσει μαθήματα κοσμήματος δίπλα στο Δ. Νικολαΐδη (2004-2008) καθώς, γλυπτική στο ατελιέ του Ν. Περαντινού από το 2006 έως και σήμερα με δασκάλους την Ε.Παπουλή, τον Κ.Γεωργίου, τον Χ.Ρηγανά , τον Σ. Μαυρομιχάλη και σχέδιο με τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο. Η ευκολία της να χειριστεί διαφορετικά είδη υλικού, όπως μάρμαρο, ορείχαλκο, γύψο, ασήμι, κεραμικά, αλουμίνιο, σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος της για τις ελληνικές ρίζες είναι αυτά που την βοηθούν για να ασχοληθεί με τα κοσμήματα και την μικρογλυπτική.

Η θάλασσα της Άνδρου, οι ατελείωτες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά , τα κοχύλια, τα μελτέμια, τα κάτασπρα σπίτια και τα φρεσκοβαμμένα σοκάκια, τα παραγάδια, τα αρχαιολογικά κυκλαδικά ευρήματα της Ζαγοράς και της Παλαιούπολης, η ναυτική της παράδοση, τα μονοπάτια της αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΔΡΟΣ και αυτήν αποτυπώνει στα κοσμήματα και στο έργο της γενικότερα η Ιωάννα . Ένα γυαλάκι φθαρμένο από τα κύματα στα Γιάλια, μια πίννα από το Κυπρί, ένας αχινός από το Μπατσί, μία πεταλίδα από το Λιόπεσι, λιγα θαλασσόξυλα από τον Ζόργκο μεταμορφώνονται σε κόσμημα που «μυρίζει» Άνδρο.

Έργα της βρίσκονται στην Αθήνα, Ναύπλιο, Σαγκάη,Ζυρίχη σε Artshops. Eνδεικτικά ΙΑΝΟS Artshop,Ιδρυμα Θεοχαράκη,Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Χώρος Tέχνης Παπαδάκη,Europe’Art Gallery @Shanghai, Manifactura Gallery , Αγνύθες Ναύπλιον, κλπ

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και έλαβε μέρος στην ART FAIR Shanghai 2013.

Επικοινωνία
Κορομηλά-Στυλιανού Ιωάννα ,
Κιν: +306987562090,Email: artsymbol@yahoo.gr,
www.artformskoromila.wordpress.com
Αnemomiloi Andros apartments
www.anemomiloi.gr, +302282029067


Πότε;
08/07/2017 ~ 31/08/2017

Πού;
Anemomiloi Andros Apartments & Studios